Opstartproblemen | Stijver en trager | Minder of bewegen | Minder actief | Moeizaam opstaan | Minder of niet meer huppelen en binkies | Ontlastingsproblemen (verkleven darmkeutels) | Moeizaam zitten of liggen (verzitten of verliggen) | Slechte vachtverzorging | Gedragsverandering
Productinformatie
Rabbit Joint Support 75 ml
30 dagen 1 x per dag 2 ml
Onderhoudsdosering: ½ van reguliere dosis
Over Joint Support
Joint Support is voor het soepel maken én houden van alle gewrichten en het behoud van gezond kraakbeen.
Boost 30 dagen | Effectief binnen de gebruiksduur
Het effect van Joint Support op de gewrichten van je kat is vaak al binnen de gebruiksduur te zien. Vaak na 10 tot 14 dagen.
Gebruiksduur
Om de gewrichten van je konijn in goede conditie te houden, kan na de boost van 30 dagen dagelijks een onderhoudsdosering worden gegeven. Doorlopend Joint Support voeren is veilig en vertrouwd.
Vloeibaar
Beter opneembaar door het lichaam en gemakkelijker te geven. Met de handige doseerspuit is de juiste hoeveelheid eenvoudig af te meten.
Premium kwaliteit
Samengesteld met natuurlijke ingrediënten met elk een eigen bewerkingsprocedé
Dosering
Dosering | Rabbit Joint Support 75 ml:
- 1 x per dag 2 ml over het voer
- met handige doseerspuit
Duur:
- 30 dagen
Onderhoudsdosering: ½ van reguliere dosering
Aanvullende informatie
- gebruiksduur van 30 dagen volgen
- resultaat zichtbaar binnen gebruiksduur
- vloeibaar supplement, geleverd met handige doseerspuit
- gedurende 10 dagen mag dubbele dosering worden gegeven
- dagelijkse onderhoudsdosering, helft van reguliere dosering
- bij gebruik andere medicatie adviseren wij om een ander voermoment te kiezen met een tussentijd van ongeveer 4 uur
- niet aan drachtige voedsters voeren
Onderhoudsdosering
Joint Support doorlopend gebruiken is veilig en vetrouwd. Wanneer je een onderhoudsdosering geeft, adviseren wij de helft van de reguliere dosering.
Synopet producten in combinatie met andere medicatie
Voor al onze Synopet producten geldt dat ze meestal in combinatie gegeven kunnen worden met medicijnen voor andere aandoeningen. We adviseren om een ander voermoment (circa 4 uur ertussen) te kiezen voor de verschillende producten, zodat zeker is dat de werking van beide producten elkaar niet beïnvloed. Twijfel je of je de medicijnen kunt combineren. Raadpleeg dan de dierenarts of neem contact op met ons Care team
Niet voor drachtige konijnen.
Houdbaarheid & bewaren
- Bewaren bij: 5-25°C.
- Geopende verpakking bij voorkeur koel bewaren.
- Buiten bereik van kinderen bewaren.
- Geopende verpakking 60 dagen houdbaar.
● Joint Support bevat Groenlipmossel, Curcumine en Zwarte bes-blad
● Joint Support bevat Vitamine C
Waarschuwing
- Niet gebruiken bij bekende overgevoeligheid voor één van de bestanddelen.
- Niet aan drachtige konijnen voeren.
Ingrediënten & samenstelling
GLMax® Groenlipmossel, Bio-CM100® Curcumine•, Zwarte bes-blad, Vitamine C•
Samenstelling
- GLMax® Groenlipmossel (Perna canaliculus), Ribes nigrum folia
- Toevoegingsmiddelen per kg droge stof:
- Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine C (3a300): 242.857 mg, Vitamine D3 (3a671): 28.571 I.E.
- Sensorieel toevoegingsmiddel: Bio-CM100® Curcuma (Curcuma longa) Bio-CM100® Curcumine
extract (2b163-ex): 100.000 mg - Technologische toevoegingsmiddelen: Conserveermiddelen: Kaliumsorbaat (1k202), Melkzuur (1a270), Citroenzuur (1a330)
- Analytische bestanddelen: Ruw eiwit: 2,3%, Ruw vet: 0,3%, Ruwe celstof: < 0,3%, Ruw as: 0,6%, Vochtgehalte: 93%
•Curcumine, voor soepele gewrichten
•Vitamine C, voor het behoud van gezond kraakbeen
Onze ervaringsdeskundigen
10 veelgestelde vragen
Hoe lang duurt de Joint Support boost?
30 dagen
Effectief binnen gebruiksduur
Joint Support is een boost van 25 dagen voor soepele gewrichten en gezond kraakbeen. Binnen de duur van de boost is over het algemeen het effect merkbaar. De boost maak je in het geheel af, daarna mag je ook dagelijks doseren. Wil je doorlopend blijven voeren? Dat is geen probleem, de helft van de reguliere dosis is dan voldoende.
Is een onderhoudsdosering noodzakelijk?
Dagelijks de helft van de reguliere dosering
Synopet mag dagelijks aan het dier gevoerd worden, dat is veilig en vertrouwd. Je mag je dier de volledige boost dosering geven, maar vaak is de helft van de reguliere dosering voldoende om de gewrichten in conditie te houden.
Mag Joint Support in combinatie met andere medicijnen of supplementen?
Kies een ander voermoment met ca. 4 uur ertussen. Bij twijfel vraag de dierenarts.
Voor al onze Synopet producten geldt dat ze meestal in combinatie gegeven kunnen worden met medicijnen voor andere aandoeningen bij je dier. We adviseren om een ander voermoment (met circa 4 uur ertussen) te kiezen voor de verschillende producten, zodat je zeker weet dat de werking van beide producten geen invloed op elkaar heeft. Twijfel je of je de medicijnen kunt combineren. Raadpleeg dan ons Care Team of neem contact op met je dierenarts.
Hoe voer ik vloeibare Joint Support?
Met doseerspuitje of over voer
De meeste konijnen vinden Joint Support geen probleem, ondanks dat het naar vis smaakt.
Je kunt het daarom vaak gewoon vanuit het spuitje geven. Maar als je het gemakkelijker vindt om het over het reguliere voer te doen, dan kan dat ook. Even afmeten met de spuit en dan gewoon over het voer of als traktatie.
Is er een smaak toegevoegd aan Joint Support voor konijnen?
Geen smaaktoevoeging, ruikt en smaakt naar vis (Groenlipmossel)
Tip: maak een lekker prakje met bijvoorbeeld banaan
Er is geen smaak toegevoegd aan Joint Support. Zo kun je zelf bepalen of je een smaakje wilt toevoegen of dat je het gewoon uit het spuitje of over het voer doet. Joint Support is zo neutraal mogelijk gehouden.
Konijnen eigenaren geven aan dat hun konijn Joint Support goed eet, ondanks de vissmaak. Toch kiezen veel eigenaren ervoor om een bananenprakje of appelhapje te maken en het te mengen. Kan ook heel goed.
Hoe lang is Joint Support houdbaar en waar moet ik het bewaren?
60 dagen na opening op kamertemperatuur
Op de verpakking staat de houdbaarheid van de Synopet producten aangegeven. Na opening van de fles kun je deze houdbaarheid aanhouden. We raden je af om supplementen waarvan de houdbaarheidsdatum is verstreken aan je dier te geven.
Je bewaart Joint Support op een droge en donkere plaats op kamertemperatuur. Het is niet nodig Joint Support in de koelkast te bewaren.
Waarom bevat Joint Support geen extract, maar de vloeibare GLMax®?
De Groenlipmossel werkt optimaal in de oorspronkelijke samenstelling en verhouding.
Daarom wordt de Groenlipmossel in de Synopet producten koud geperst, zo blijven de werkzame bestanddelen van de mossel in de natuurlijke samenhang actief. Hitte vernietigt namelijk de meest interessante ingrediënten, waardoor bijvoorbeeld belangrijke vetzuren verloren gaan.
Wat is de werking van Zwarte-bes blad in Joint Support?
Aan de werkzame stoffen in Zwarte bes-blad worden veel voordelen voor de gezondheid toegekend
Het blad bevordert de doorbloeding en heeft een verzorgende werking op de gewrichten•. Wij gebruiken het voor de versoepeling van de gewrichten van honden, katten, konijnen en paarden•.
Waarom zit er Curcumine in Joint Support?
Antioxidant met een beschermende invloed op weefsels en cellen
Naar de werking van Curcumine op de gewrichten wordt veel onderzoek gedaan en er is veel over geschreven. Aan Curcumine worden veel positieve eigenschappen toegekend. In Synopet Joint Support is Curcumine in combinatie met Zwarte bes-blad en Groenlipmossel verwerkt voor de ondersteuning van de gewrichten.
Waarom zit in Joint Support Vitamine C verwerkt?
Goed voor de weerstand en algehele ondersteuning van het lichaam
Vitamine C is heel goed voor de weerstand en kan ook voor heel veel andere aandoeningen goede ondersteuning bieden. In onze supplementen hebben wij daarom vaak Vitamine C verwerkt.
Persoonlijk en gratis advies voor je dier
Vraag het ons Care team! Zij helpen je graag om je van de juiste informatie te voorzien. Bij complexe vragen wordt je vraag voorgelegd aan een specialist. Zo ben je verzekerd van een goed advies.
Care Team tip:
Behandel gewrichtsklachten altijd! Het is geen aandoening die er maar gewoon bijhoort. Bij konijnen worden klachten vaak over het hoofd gezien, omdat ze gewoon steeds minder gaan doen.
Evelien, Care Team
Feit:
Naar gewrichtsklachten bij konijnen is nog maar weinig onderzoek gedaan. Maar feit is dat ook konijnen wel degelijk gewrichtsklachten kunnen hebben en daar ook flink last van kunnen krijgen.
Jolanda, Care Team
Wat voor ras is jouw konijn?
konijnen & gewrichten
Duitse Reus
Oren met een lengte van 20 cm, een lichaamslengte van 75 cm en een maximum gewicht van rond de 11 kg. Dit ras is het grootste ras ter wereld, althans vooral het gewicht is hoog. De Vlaamse Reus is niet zo groot, maar een stuk lichter.
Duitse Reuzen zijn soms zo zwaar dat de botten en gewrichten het gewicht niet kunnen dragen.
Vlaamse Reus
Een volwassen Vlaamse Reus weegt meer dan 5 kg. Dat is een behoorlijk gewicht voor een konijn. Het konijn is gefokt op de grootte en het gewicht, daar werden vroeger wedstrijden mee gehouden.
Als je een Vlaamse Reus aanschaft, doe je er goed aan om je goed te verdiepen in dit ras. Het ras is niet overgevoelig en stelt geen bijzondere eisen aan de leefomgeving, maar heeft vanwege de grootte wel voldoende ruimte nodig en meer voer. De konijnen zijn zwaar en zijn daardoor soms gevoelig voor gewrichtsklachten.
Franse Hangoor
De Franse Hangoor is een kruising met de Vlaamse Reus en de Engelse hangoor. De Franse Hangoor is een stevig konijn, waarbij men het liefst geen botten meer voelt. De achterhand is stevig en ontwikkeld. De konijnen wegen zo’n 5 kilo en zijn zo rond de 40 cm.
Dit konijnenras moet goed gevuld zijn, maar niet te zwaar. Toch loert daar het gevaar. Een konijn met overgewicht is gevoeliger voor gewrichtsklachten.
Lotharinger
Een bijzondere kruising is de Lotharinger, Vlaamse Reus, Franse Hangoor en Slachtkonijnen.
Het is een groot maar heel gemakkelijk ras. Ze kunnen zowel buiten als binnen gehouden worden.
Ze hebben bewegingsruimte nodig om gewrichtsklachten te voorkomen. Deze konijnen worden vanwege het gemakkelijke karakter soms in te kleine verblijven gehouden.
Grote konijnenrassen
De grote rassen hebben meer levensruimte en voeding nodig om gezond te kunnen blijven. Beweging is ook voor deze grote rassen van ongekend belang. Een konijn is een slim dier, die uitdaging nodig heeft en soms gestimuleerd moet worden tot bewegen.
Oudere konijnen hebben de neiging om minder actief te worden, dan kan er mogelijk sprake zijn van gewrichtsklachten. Bij grote konijnen is vanwege de lichaamslengte en het gewicht meer kans op klachten aan de gewrichten.
Middengrote konijnenrassen
Middengrote rassen hebben een gewicht van ongeveer 4 tot 6 kilo. Er zijn heel veel verschillende rassen met allemaal een andere oorsprong en ander doel.
Konijnen zijn niet geschikt om alleen te houden, maar leven graag samen met soortgenoten. Toch is niet elke match een succes.
Oudere konijnen gaan vaak minder bewegen en dan licht het gevaar van overgewicht op de loer. Het is belangrijk voor konijnen om te blijven bewegen. Zo blijven gewrichten soepel. Soms kan bewegeging stimuleren nodig zijn.
Kleine konijnenrassen
Vergis je niet in de kleine konijnenrassen! Ze zijn lief, niet te zwaar en daarom worden ze vaak gekocht als kindervrienden. Maar deze rassen zijn ook vaak energiek en actief. Ze hebben levensruimte nodig en hebben een goed verblijf nodig met uitdagingen. Of veel aandacht van de eigenaar. Het leuke is dat je ook deze konijnen veel kunt leren. Dat verdienen ze ook, want een konijn is zoveel meer dan een knuffeldier. Het is een actieve en gezellige huisvriend, die je veel kunt leren.
Konijnen leven niet graag alleen, ze hebben graag een partner. Maar niet elke match is een succes. Een konijn moet gekoppeld worden.
Oudere konijnen hebben uitdaging nodig om fit en vitaal te blijven, zodat overgewicht en gewrichtsklachten minder snel voorkomen.
Dwergrassen & cavia's
Dwergkonijnen wegen maximaal 3 kilo. Ze worden gehouden als huisdier of voor tentoonstellingen. De dwergkonijnen hebben net als andere konijnen aandacht nodig en ruimte om te bewegen. Dit geldt eveneens voor cavia’s.
Vaak worden de dieren in te kleine ruimtes gehouden, waardoor er geen uitdaging is en ook geen speel- en beweegruimte. Het konijn of de cavia wordt inactief. Het gewicht neemt vaak toe, waardoor gewrichtsklachten en andere aandoeningen voorkomen.
Konijnen die alleen in een kleine ruimte verblijven verpieteren. Gelukkig komt daar steeeds meer aandacht voor.